ته چین مرغ

مواد لازم :

برنج ....................................یک پیمانه

تخم مرغ ..............................یک عدد

ماست چکیده(کاملا سفت و اب گرفته )

3 قاشق پر یا نصف لیوان

زعفران حل شده ...............................مقداری

روغن مایع ........................................3 قاشق غذا خوری

دارجین وخلال بسته ........................به میزان دلخواه

پیاز متوسط ......................................یک عدد

سینه مرغ متوسط...........................2|1سینه

نمک وفلفل.....................................به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا برنج را از چند ساعت قبل با کمی نمک خیس می کنیم.

مرغ را با یک عدد پیاز ونمک می پیم به حدی که در انتها یک نصف استکان اب باقی بماند.

برنج را طبق معمول پخته واب کش کنید فقط دقت کنید که برنج کمی دون تر از برنج های دیگر برداشته شود. 

در ظرفی یک عدد تخم مرغ را بشکنید وکمی بزنید .

ماست وزعفران حل شده ونمک وکمی فلفل را به تخم مرغ اضافه کنید تا مواد با هم مخلوط شوند.

یک قاشق روغن مایع را به  این مواد اضافه کنید ودقت کنید که زیاد مواد را هم نزنید.

حالا مواد اماده است.

تمام برنج ابکش شده را به مایه اضافه کنید ودر حد مخلوط شدن هم بزنید(هم زدن زیاد باعث خرد شدن برنج می شود)

مرغ بخته شده را باید تمام استخوانهای ان را خارج کرد وبه تکه های کوچک خرد کرد.

ظرف مناسبی را انتخاب کنید (نچسب یا پیرکس )

کف ظرف را یک قاشق روغن مایع ریخته و نیمی از مواد را در کف ظرف ریخته وبا پشت قاشق سطح برنج را صاف کرده وکمی فشار دهید تا مواد به هم بجسبند.

مرغ های تکه شده را روی برنج به طور مرتب بجینید  وروی ان کمی پودر دارچین وخلال پسته بریزید.

بقیه مواد را روی مرغ ها ریخته وکاملا روی برنج راصاف کرده وکمی فشار می دهیم که حالت چسبندگی پیدا کند.

یک قاشق روغن مایع را روی برنج ریخته ودر صورت تمایل چند تکه کره ریز شده روی برنج بگذارید ودر ظرف را گذاشته و روی شعله گاز با حرارت ملایم دم کنید.

نکته :

نکته اول: حتما برنج کمی دون تر از برنج های دیگر برداشته شود .چون با اضافه کردن دیگرمواد برنج کمی نرم می شود.

نکته دوم:در این نوع ته چین من از 3 قاشق روغن استفاده کردم که بهترین حالت می باشد ولی می توان باز هم روغن اضافه کرد.

نکته سوم :ظرف ته چین خیلی مهم می باشد چون بعد از پخته شدن باید در دیس برگردانده شود .ظرف  نچسب (تفلون) یا پیرکس .

برای اطمینان خاطر از تفلون استفاده کنید مخصوصا اگر تجربه اول باشد.

نکته سوم :میتوان ته چین را در فر هم درست کرد در این صورن روی ان را با فویل بپوشانید وچند شیار با چاقو ایجاد کنید ودر فر بگذارید.

.من بارها این روش را امتحان کرده ام ونتیجه خوبی داشته وپیشنهاد می کنم شما هم امتحان کنید.

نوع ظرف استفاده شده:تابه متوسط

روی شعله گاز

با حرارت ملایم

نوش جان