کوفته

کوفته به روشی کاملا آسان

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده .................................300 گرم

برنج ..................................................حدود 1 پیمانه (کمی کمتر)

سبزی کوفته شامل :تره جعفری شوید گشنیز مرزه ترخون نعناع وریحون حدود 200 گرم

پیاز برای سرخ کردن ..............................یک عدد متوسط

رب گوجه .................................یک قاشق غذا خوری

گوجه فرنگی ............................یک عدد

 

لپه........................................... نصف پیمانه

نمک فلفل وزردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا با یک قاشق روغن پیازهای خلالی را سرخ کنید تا طلایی شود وزردچوبه وفلفل ورب را اضافه کنید  وتفت دهیدوبعد مقداری آب ریخته ومی گذاریم تا به جوش آید وبعد شعله را کم کنید.

آسان ترین راه برای کوفته غذاساز میباشد .

 

تمام مواد کوفته را به طور جداگانه در غذاساز میریزیم.

ابتدا گوشت چرخ شده را در غذاساز ریخته وبه مدت چند دقیقه آنرا روشن کنید تا گوشت حالت انسجام به خود بگیرد وبه صورت یک گلوله در آید.

حالا گوشت را از غذاساز خارج کنید .

 

برنج خیس کرده را در غذاساز ریخته  .برنج باید به صورت نیم کوب در آید.

 

 

اگر خواستید از لپه استفاده کنید لپه را هم جداگانه در غذا ساز ریخته تا نیم کوب شود.

سبزی ها را خوب شسته وبگذارید تا آب آن خوب گرفته شود وکاملا خشک شده باشد وخرد کنید .

در این مرحله مخلوط برنج و لپه وگوشت رابه سبزی خرد شده اضافه کنید به اضافه نمک وفلفل وزردچوبه و با دست خوب مخلوط کنید.

باید در این جا حالت انسجام وچسبندگی دیده شود به طوری که در دست به خوبی شکل بگیرد واز هم باز نشود .اگر حالت چسبندگی نداشت همه مواد را دوباره در غذاساز ریخته وبعد از چند دور از ان خارج کنید

حالا از مواد به اندازه یک نارنگی برداشته ودر دست گرد کنید و وسط آن یک آلوچه گذاشته و دوباره خوب گرد کنید وبه سوس در حال جوش اضافه کنید و بدین ترتیب تمام کوفته  ها را به سوس اضافه کنید .واجازه دهید با شعله متوسط بپزد.

 

در این مرحله نباید شعله زیاد باشد چون احتمال باز شدن کوفته ها زیاد می باشد.

 

در انتهای آخر پخت هم یک  یا دو گوجه را چهار قاچ کرده و به ان اضافه کنید.(بنا بر ذایقه)

 

آب کوفته نباید زیاد باشد اگز زیاد بود در قابلمه را باز بگذارید تا آب زیادی
آن بخار شود

نکته: برای وا نرفتن کوفته:

گوشت  بعد از ورز دادن  یا میکس شدن حتما  بایدحالت  انسجام  وچسبندگی پیدا کندوخیلی هم چرب نباشد .(چه بهتر که گوشت گوساله باشد)

 

سبزی کوفته باید کاملا آب آن گرفته شده باشد وآب دار نباشد.(معمولا سبزیهای خشک حالت بهتری دارند )

سبزیهای خشک از وا رفتن کوفته جلوگیری می کنند میتوان علاوه بر سبزی تازه مقداری هم سبزی خشک اضافه کرد .

اگر سبزی تازه در دسترس نیست از سبزی خشک هم به تنهایی  میتوان استفاده کرد.

لپه هم یکی از مواد کوفته می باشد ولی بدون لپه هم کوفته خوشمزه ای خواهید داشت.

اگر خواستید از لپه استفاده کنید مثل برنج حتما لپه را هم خیس کنید و بعد در غذاساز ریخته تا به صورت نیمه پودر در آید وبعد به مواد اضافه کنید.

بعد از این که کوفته های آماده شده را در سوس (مخلوط پیاز داغ و رب و........)ریختید و بعد از جوش آمدن شعله را کم کنید ودر قابلمه را کمی باز بگذارید تا از وا رفتن کوفته جلو گیری کند.

برای ترشی این غذا میتوان از آلوچه یا لواشک ویا سماق استفاده کرد که باید در اواسط پخت اضافه شود.

در انتها کوفته ها را در ظرف ریخته و سوس غلیظ شده را روی ان بریزید و سرو کنید.

نوش جان