زرشک پلو با مرغ که هم خوشمزه باشد هم مجلسی

مواد لازم :

مرغ ...................................................یک عدد

پباز متوسط..........................................1 -2 عدد

سیر ................................................. 1حبه

رب گوجه فرنکی...................................1 قاشق غذا خوری

نمک فلفل و زر چوبه و( پودر پابریکا) ............................به میزان لازم

(پودر پابریکا در صورت تمایل)

روغن مایع ..........................................مقداری برای سرخ کردن

زعفران حل شده .................................کمی

طرز تهیه:

ابتدا مرغ را به تکه های مورد دلخواه در اورده پوست وچربی وقسمتهای اضافی  داخل شکم مرغ  را در اورده  تمیز شسته بعد از خشک شدن در روغن سرخ کنید.

در ظرفی مناسب پیاز را  نگینی خرد کرده با کمی روغن تفت دهید  (سرخ نشود)  .

حالا سوس را اماده کنید.

رب گوجه فرنگی را با نمک وفلفل وکمی زرچوبه و زعفران حل شده(پودر پابریکا به دلخواه)را با کمی اب حل کرده  وکمی روغن ریخته وروی حرارت می گذاریم تا به جوش آیدبعد از روی حرارت بر می داریم .

 مرغ ها را روی پیازها بچینید وروی آنرا با سوس بپوشانید (اگر مرغ زیاد بود این کار را تا آخر انجام می دهیم)یعنی یک ردیف مرغ ودوباره روی ان سوس.

در قابلمه را بگذاریدحرارت را کم کرده تا  با بخار  مرغ ها پخته شوند.توجه داشته باشید آب کمی به سوس مرغ اضافه کنید چون مرغ ابتدا آب انداخته وبعد شروع به پختن می کند وبعد از پختن باید کمی آب داشته باشد.

مرغ زمانی به پخت کامل رسیده است که گوشت آن به راحتی از استخوان جدا شود .

نکته های مرغ خوشمزه:

نکته اول: مرغ کمی سرخ شود فقط در حد این که تغییر رنگ دهد از حالت صورتی به رنگ سفید در اید.در این حد کافی است در غیر این صورت مرغ سفت خواهد شد.

نکته دوم :بهتر است قبل از سرخ شدن مرغ را به نمک وفلفل   آغشته کنید. این کار باعث میشود که بوی مرغ از بین برود مخصوصا اگر چند ساعت قبل از سرخ کردن باشد.(ترجیحا"فلفل سفید)

نکته سوم:برای خوش عطر شدن مرغ می توانید از یک  تکه هویج و یک تکه فلفل دلمه ای در هنگام پخت مرغ استفاده کنید.

نکته چهارم:اگر به بوی مرغ حساس هستید میتوانید از یک حبه سیر هم در مرغ استفاده کنید.ولی با این روش که قبل از سرخ کردن مرغ را به نمک وفلفل آغشته می کنید مرغ دیگر بو نمی دهد.

برنج را مطابق معمول پخت کرده و برای تزیین آن از زرشک و زعفران وخلال پسته وبادام استفاده کنید.

مرغ را در ظرف مناسب کشیده واطراف آن را با سبزیجات وچیپس خیارشور ویا گوجه فرنگی تزیین کنید.

نوش جانچشمک

طرز تهیه زرشک برای زرشک پلو :

ابتدا زرشک را خوب پاک کرده بعد داخل اب ریخته چند دقیقه خیس کنید تا شن و گلهای ان خارج شود وبه آرامی از روی آب بردارید وقتی آن را شستید در ظرفی ریخته(با همان رطوبت خودش) روی آن شکر بریزید با روغن مایع یا کره .حالا ظرف را روی حرارت بگذارید وبدون این که هم بزنید بگذارید تا با حرارت ملایم درست شود .فقط توجه داشته باشید که زرشک کمتر از پنج دقیقه اماده میشود وبیشتر از ان باعث تیره شدن وچه بسا سوختن وبد رنگ شدن آن میشود .

شما با این روش یک زرشک خوش رنگ خواهید داشت .

موقع کشیدن برنج مقداری از برنج را با زعفران مخلوط کرده وداخل زرشک ریخته وروی برنج دهید .یا این که می توانید ابتدا برنج زعفرانی را روی برنج دهید بعد زرشک را روی ان دهید.

خلال بادام را بعد از این که با کمی آب شستیدودر انتهای دم کشیدن برنج در گوشه ای از برنج گذاشته وهنگام کشیدن برنج آن را برای تزیین برداریدولی خلال پسته چون با گذاشتن روی برنج رنگ سبز آن  تغییر می کند بهتر است حدود یک یا دو دقیقه آخر پخت این کار را انجام دهید. 

زرشک وبرنج زعفرانی وخلال هارا با هم مخلوط کرده وروی برنج را با آن تزیین کنید.

این مواد برای چهار نفر می باشد شما می توانید با توجه به تعداد افراد این مواد را کم یا زیاد کنید.