شور مخلوط

مواد لازم:

خیار ریز.......................................1 کیلو

کل کلم.......................................1 عدد

کرفس .......................................2 بوته

هویج.........................................نیم کیلو

کلم برک.....................................1عدد حدود 1 کیلو

سیر .........................................1 بوته

فلفل سبز...................................3 -4 عدد

سرکه.......................................حدود نصف استکان

سبزی معطر (مرزه ترخان شوید)...................از هر کدام 4-5 شاخه

اب: به ازای هر 2 لیوان اب 1 قاشق غذا خوری  سر صاف نمک

طرز تهیه:

ابتداگل کلم را به اندازه دلخواه خرد کرده(نه خیلی ریز نه خیلی درشت)شسته وروی بارجه پهن کنید تا رطوبت ان گرفته شود.

کرفس را شسته وخرد کنید.(به اندازه 2 بند انکشت)

خیار ها را شسته و ان را هم روی بارجه پهن می کنیم.(میتوانید خیار را نریزید وجداکانه بیاندازید)

هویج ها را پوست گرفته به صورت حلقه حلقه برش می زنیم شسته ومی گذاریم تا کمی از رطوبت ان کم شود.

کلم برک را هم خرد کرده شسته مثل بقیه سبزیجات می گذاریم که خشک شود.

سبزی ها را تمیز کرده وبه همان شکل بلند با ساقه شسته ودر کنار بقیه مواد می گذاریم.

سیر را فقط حبه کرده ولی پوست نمی کنیم.(جون سیر سبز می شود)

فلفل ها باید دسته باشند.

طرز تهیه:

ابتدا قابلمه ای را اماده کرده  واب ونمک را به همان میزان داخل ان می ریزیم(حدود 12 -14 لیوان) ومی گذاریم تا به جوش ایدوبه قل قل بیا فتد بعد از چند قل, حرارت را خاموش کرده.

ظرف شور را که بهتر است شیشه باشد تمیز شسته خشک میکنیم ومواد را به ترتیب روی هم می چینیم .

ابتدا کمی از سبزی را در ته ظرف گذ اشته بعد هویج کرفس کلم وخیار سیر وفلفل ودوباره سبزی.به همین ترتیب ادامه می دهیم تا ظرف کاملا پر شود وسر ظرف خالی نماند.

بعد اب جوشیده همراه با نمک  را داغ داغ روی مواد ریخته ویک تا نصف استکان سرکه هم اضافه کنید ودر ظرف راتا سرد شدن اب باز نگه می داریم.بعد از این که کاملا اب سرد شد در شیشه را محکم بسته به مدت 2 روز در فضای اشبزخانه نگه می داریم سپس در جای خنک می گذاریم.بعد از حدود 15 -20 روز شور اماده است.

نکته های شور مخلوط:

نکته های زیادی در مورد بدست اوردن شور وجود دارد ولی با این روش هیج وقت به مشکل بر نمی خورید چون این یکی از تجربیات جند ساله من است که هر دفعه در رفع مشکلات ان بر امدم واین فرمول بدون هیج عیب ونقصی می باشد ولی باید به تمام موارد ان به خوبی توجه کرد.

نکته اول:برای این که مخلوط شور لیز نشود, یا بی نمک یا شور نشود باید به مقدار اب ونمک ان حتما توجه کنید

نکته دوم:ظرفی را که برای شور انتخاب می کنید خیلی مهم می باشد اول این که تمیز باشد جرب نباشد وحتی المقدور شیشه باشد .

نکته سوم :بعضی از افراد از ظرف های پلاستیکی مثل دبه استفاده می کنند ولی این ظرف ها می تواند در مزه طعم ویا حتی رنگ سبزیجات تاثیر بگذارد ومزه شور را تغییر دهد.

نکته جهارم :بعد از این که اب جوش را روی مواد ریختید در ان را به مدت 24 ساعت باز بگذارید تا علاوه بر سرد شدن گاز ان هم خارج شود.

نکته بنجم:در شیشه را محکم ببندید وتا اماده نشدن ان هرگز درش را باز نکنید.

نکته ششم:وقتی شور را استفاده کردید بعد از ان حتما در جای خنک ویا در یخجال بگذارید که از کپک وحتی لیز شدن ان جلوگیری کنید.

نکته هفتم :برای برداشتن شور از قاشق خشک وتمیز استفاده کنید.

نکته هشتم :اگر در فصل زمستان این شور را تهیه می کنید وفضای اشبزخانه شما خنک می باشد تا هنگام اماده شدن شور اشبزخانه فضای مناسبی می باشد.

نکته هشتم :بهتر است همیشه برای درست کردن شور ازنمک سنک ,یا نمکی که بدون ید باشد استفاده کنید تا شور شما حالت سفت و تردی را داشته باشد که این کار ازلیز شدن ونرم شدن شور هم جلو کیری می کند.

جای خنک را برای  نکهداری شورها فراموش نکنید.