شله زرد

یکی از دسر های خوشمزه ایرانی شله زرد ا ست که در مراسم های مختلف وبه عنوان یک غذای نذری هم پخت می شود .

مواد لازم :

برنج ..............................................یک پیمانه

شکر .............................................دو پیمانه

روغن (کره ).....................................50 کرم

زعفران ساییده ..................................به اندازه کافی

خلال بادام .........................................50 کرم

خلال پسته (برای تزیین )

دارچین (برای تزیین )

گلاب.............................................یک استکان

هل ساییده نرم...............................2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

برنج رابه خوبی شسته وبه مدت چند ساعت خیس می کنیم.

برنج را در ظرف مناسب ریخته و 6 برابر برنج اب روی ان ریخته و روی حرارت گذاشته تا جوش اید وهر از گاهی کف برنج را می گیریم.

وقتی مغز برنج کاملا نرم شد ودر واقع بافت برنج کاملا از هم باز شد شکر را اضافه کنید .

مرتب شله زرد را هم بزنید تا کاملا جا بیفتد.

در صورتی که شله زرد سفت بود در این مرحله می توانید یک تا دو پیمانه اب جوش اضافه کنید.

حالا زعفران حل شده را اضافه کنیدوروغن وبعد خلال بادام را اضافه کنید.

شله زرد را هم بزنید وقتی حالت لعاب دار پیدا کرد گلاب وهل را اضافه کنید وبعد از چند قل در صورتی که به خوبی جا افتاده حرارت را خاموش کرده وروی ان را بیوشانید در واقع ان را دم می کنیم.(حدود  15 تا 30 دقیقه)

با این کار شله زرد بهتر جا می افتد  و اب نمی اندازد.

در این مرحله شله زرد اماده است و ان را در ظرف می کشیم وبا دارچین  وخلال پسته وبادام تزیین می کنیم.

نوش جان

نکته های شله زرد:

نکته اول:بهتر است برنج را از چند ساعت قبل خیس کنیم.

نکته دوم :دقت کنید وقتی بافت برنج باز شد ومغز پخت شد شکر را اضافه کنید اگر زودتر از این مرحله اضافه کنید برنج به همین شکل  وسفت باقی می ماند و هرگز نمی پزد .چون شیرینی شکر  پخت برنج را متو قف می کند و برنج سفت وبا ان شکل باقی می ماند.

مهم :::::این یکی از نکته های بسیار  بسیار مهم در شله زرد میباشد.

نکته سوم :سعی کنید اب برنج را به اندازه بریزید ولی اگر نیاز بود بهتر است از اب جوش استفاده کنید .

نکته سوم :باید مرتب شله زرد را هم بزنید تا لعاب دار شود اصلا نباید حالت شل وبه اصطلاح اب ودون جدا باشد چون در این صورت بعدا" اب می اندازد .

نکته سوم :گلاب وهل را در اخرین مرحله اضافه کنید تا عطرو بوی ان حفظ شود .

ساییدن زعفران و حل کردن ان :

زعفران را با یک حبه قند یا یک کمی شکر شروع به ساییدن کنید یا باهاون های دستی کوجک که نیاز به صبر وحوصله دارد یا با اسیاب های مخصوص این کار را کنید.

بعد از این که زعفران به خوبی نرم شد ان را در ظرف کوجکی ریخته وبه صورت قطره ای اب جوش روی ان بریزید وبا دسته هاون کوچک ان رابسایید (یا با پشت قاشق این کار را انجام دهید ).

این کار را در چند مرحله انجام دهید یعنی مرتب بسایید و اب جوش بریزید و به خوبی متوجه می شوید که زعفران ابتدا به صورت خمیری شکل در می اید وکم کم رنگ زیبای ان ظاهر می شود .

با این کار به جای این که به یک باره اب جوش را اضافه کنید در واقع به تناوب ان را انجام داده اید .حالا شما یک زعفران خوش رنگ دارید.

اماده کردن هل:

هل را با بوست اسیاب کرده  وبه صورت جای دم کرده بعد 10 تا 15 دقیقه ان را صاف کرده ودر شله زرد بریزید .(هل سبز نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد).فراموش نکنید که هل را با توجه به هر مصرفی با پوست ان بسایید چون عطر بیشتری دارد.