کام کوات یا پرتقال مینیاتوری در شمال ایران کشت می شود .کام کوات بیشتر به صورت مربا استفاده می شود خوش عطر بوده ودارای پوستی شیرین می باشد داخل ان کمی ترش مزه ست ولی برای تهیه مربا باید تلخی آن گرفته شود.

روش تلخی گرفتن کام کوات:

ابتدا کام کوات را در ظرف آب ریخته وروی حرارت قرار دهید.

 بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید آن را در ابکش ریخته ودوباره آب ریخته وروی حرارت می گذاریم این کار را 3 تا 4 بار انجام می دهیم .

 

کام کوات ها را در آب ولرم ریخته ودهیدتابه مدت 24 ساعت در آب بماند تا تلخی آن گرفته شود.

 

آب وشکر را جوش آورده تا قوام آید.

 

 

بعد ازقوام آمدن کام کوات را داخل شهد ریخته وبعد از 10 تا ١۵ دقیقه از روی حرارت بر می داریم .

 

تا ٢۴ ساعت مربا در قابلمه بماند اگر مربا شل بود کام کوات ها را خارج کنید وچند دقیقه دیگر شهد را بجوشانید واگر مربا سفت شده بود وبه اصطلاح شکرک ذده بود بعد از خارج کردن کام کوات ها یک استکان اب اضافه کنید ودوباره روی حرارت بگذاریدوبعد از چند جوش زدن از روی حرارت بردارید وکام کوات ها را مجدا اضافه کنید.

 

 

مربا را در ظرف در بسته ریخته ودر جای خنک نگهداری کنید.

 

 

مواد لازم برای تهیه این مربا نیم کیلو کام کوات ونیم کیلو شکر می باشد ونکته این مربا در این است که قبل از جوشیدن کام کوات باید انها را با چنگال چند تا سوراخ  ایجاد کرد تا هنگام جوشیدن تلخی آن به خوبی گرفته شود ودر ضمن این مربا احتیاج به هیچ اسانسی نداردچون خودش به اندازه کافی خوش عطر است.