کیک یزدی                                                                                                

مواد لازم :                                                                                                            

آرد ..................................3 پیمانه

شکر ................................یک ونیم پیمانه

بکینگ پودر..........................2 قاشق چایخوری

تخم مرغ...............................3 عدد

روغن مایع ............................یک پیمانه

شیر .....................................یک پیمانه

گلاب......................................1 استکان

هل........................................یک چهارم قاشق چایخوری

شربت.....................................2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

ابتدا تخم مرغ وشکر را با هم زن بزنید تا حجم آن دو برابر شود .

 

هل و شیر را اضافه کنید وبعد گلاب و  شربت(برای این که رنگ کیک قهوه ای شود

)را اضافه کنید ودوباره با همزن شروع به هم زدن می کنیم.

بعد از این مرحله روغن مایع را اضافه کنید البته در 2 تا 3 مرحله.

بکینگ پودر وآرد را با هم مخلوط کنید و 3 بار الک کنید(برای هوا دهی به کیک)وکم کم به مواد اضافه کنید و با هم زن بزنید.

وقتی آرد را اضافه می کنید فقط در حد مخلوط شدن بزنید چون بیش از آن باعث می شود پف کیک بخوابد.

از مایه یک سوم قالب کیک یزدی را که با کاغذ کیک(کپسول ) پوشانده اید را پر کنید.

حالا یک چاقو را در روغن مایع بزنید و وسط کیکها به صورت یک خط کوچک بکشید تا کیکها بصورت قله ای و برآمده شوند.

 

قالب ها را روی پنجره  طبقه وسط فر قرار دهید.

به مدت 20 تا 30 دقیقه روی درجه 175 یا 180 درجه تا روی کیکها طلایی شوند.

فر را از یک ربع قبل  قبل روشن کنید تا آخرین درجه وبعداز آن روی در جه مورد نظر بگذارید وحالا کیک را در فر گذاشته .

من ابتدا این مواد را نصف کردم و با نصف آن حدود 12 عدد کیک یزدی در سایز معمول درست کردم باضافه 4 عدد از سایز بزرگ کیک .(همانطور که در عکس می بینید)

وبا تمام مواد تعداد آن 2 برابر می شود .

نکته :بعد  از این که کیک را در فر گذاشتید در فر را تا دقایق اولیه باز نکنید و همینطور  کیک را رها نکنید و هر از گاهی به ان سر بزنید چون با این درجه پخت اشکالی در آن بوجود نیامد ولی حرارت فرها متفاوت می باشند پس دقت در آن داشته باشید که کیک نسوزد یا خمیر نشود.

 نکته بعدی:برای این که روی کیکها طلایی شوند احتیاج به گریل نیست بعد از این که زیر کیکها طلایی شدند کم کم روی آن هم تغییر رنگ می دهند.

 نکته بعدی :وقتی کیکها آماده شد آنها را از فر خارج کنید واجازه دهید تا کمی  خنک شوند(نه خیلی) و در یک ظرف در بسته بگذارید ودر یخچال نگهداری کنید بدین طریق تا چند روز از آن می توانید استفاده کنید.

نوش جان

و اما طرز تهیه شربت:

این شربت فقط برای این است که رنگ کیک طلایی تر شود واضافه نکردن آن هیچ تاثیری در روند کیک ندارد .

یک پیمانه شکر ویک پیمانه آب را روی حرارت بگذارید تا قوام آید ودر آخر گلاب و زعفران حل شده را اضافه کنید واز روی حرارت بردارید.